POSTIMET E FUNDIT

RRETH PROJEKTIT

RisiAlbania është një projekt inovativ, i financuar nga qeveria e Zvicrës, që synon të përmirësojë mundësitë për të rinjtë e të rejat shqiptare në gjetjen e punësimit të qëndrueshëm. Projekti fokusohet (i) në nxitjen për krijimin e vendeve të punës përmes zhvillimit të sektorit privat si dhe (ii) në përmirësimin e aksesit të të rinjve ndaj informacionit dhe shërbimeve të tregut të punës.

  • Ndërhyrjet e RisiAlbania në nxitjen për krijimin e vendeve të punës për të rinjtë, synojnë tre sektorë të tillë si, Agro-përpunimi, Turizmi dhe TIK. Këta sektorë paraqesin potencial për rritje ekonomike, dhe janë tërheqës për të rinjtë e të rejat me nivel të ndryshëm arsimor nga zonat rurale dhe urbane.
  • RisiAlbania synon të mbështesë të rinjtë për të hyrë në mënyrë efektive në tregun e punës, duke punuar ngushtë me ofruesit e shërbimeve publike e private të ndërmjetësimit për punë, në përmirësimin dhe shtrirjen e shërbimeve të tyre për këshillim karriere dhe përputhje efektive në punësim.
  • RisiAlbania ka mundësuar deri në 15 qershor 2016 hapjen e 169 vendeve të reja të punës për të rinj e të reja, dhe ka siguruar punësimin e 1147 të rinjve …(lexo më shumë)

Kliko këtu për të shkarkuar fletëpalosjen e projektit

subsribe shqip

Name
Email *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com